Vegansk curry med kokosmjölk

Tänkte dela med mig av denna supergoda soppa jag gjorde idag! Finns inget direkt recept på den, utan jag tog det som fanns hemma och hade i lite kryddor som jag gillar, så detta är mer tänkt som inspiration än ett recept att följa till punkt och pricka! Som det står i rubriken är soppan helt vegansk, och jag saknar inga mjölkprodukter alls i den - mycket tackvare kokosmjölken.
 
Det jag använde i curryn (till 2-3 pers):
- 1 lök & 2 vitlöksklyftor
- 1 morot
- 1 röd paprika
- 2-3 potatisar
- 1 burk kokosmjölk
- Olivolja
- Kryddor: salt, curry, koriander, paprika & chilipulver 
 
 
 
Det första jag gjorde var att skära lök och vitlök i små bitar och sedan stekte jag detta i kastrullen tillsammans med olivolja. Efter det hade jag i alla mina kryddor (vilka jag inte har några mått på), men självklart går det ju att krydda mer i efterhand. 
 
Efter att löken stekts en stund med kryddorna, hade jag i en burk kokosmjölk. 
Till det tillsatte jag först potatisen och lät det koka en stund, innan jag hade i morötterna. När de börjat mjukna hade jag i paprikan. Hur länge allt behöver koka beror på hur stora bitar man väljer att ha, och hur hårda eller mjuka man vill ha grönsakerna/rotfrukterna. Jag kokade soppan totalt (räknat från att jag hade i potatisarna) i ca.15-20 min.  
Jag serverade soppan med köpta Chapatibröd som jag värmde lite i ugnen. Supergott!! 
Allmänt, Mat | | En kommentar |

I'm back!

God eftermiddag!! 
 
Äntligen, efter månader, tänkte jag börja blogga lite smått igen! Det kommer säkerligen inte bli regelbundet varje dag, utan mer när jag känner för det :)
 
Så en liten update av mitt liv just nu och vad som hänt, i stora drag, sen jag var här sist.
 
  • Jag tog studenten! Yaaas, var en så himla grym och perfekt dag måste jag säga. Allt kändes sjukt bra.
  • Jag sa upp mig från McDonalds i augusti och började jobba som lärarvikarie på högstadiet här i Kungsör, vilket jag är supernöjd med. 
  • Jag pluggar upp mina betyg samtidigt och satsar på läkarprogrammet möjligen i vår men antagligen till nästa höst - mitt mål är att ta mig hela vägen till Stockholm och KI. (Vilket för er som inte är insatta betyder A i alla ämnen + ett hyfsat HP-resultat)
  • Jag har blivit vegetarian! Det är något som har växt fram under månader och jag har inte velat sätta någon etikett på mig (eftersom jag vill slippa de krav och förväntningar som kommer från omvärlden då). Men, jag äter aldrig kött längre (förutom fisk någon gång ytterst sällan) - och därmed tycker jag att jag känner mig bekväm i att kalla mig vegetarian. (Ej vegan, just nu, eftersom jag ibland dricker/äter ekologiska mjölkprodukter och ibland äter ägg från en lokal "äggproducent" (om man kallar det så?)) Det här är iaf, som ni kanske redan märker, något som ligger mig rätt varmt om hjärtat - inte bara gällande maten men även gällande produkter som t.ex smink - där jag inte kan säga annat än Go Vegan! 
En bild från studenten med min fina vän Valatina
Allmänt | | Kommentera |
Upp